Perlite

Säljes som
Lösa säckar om 200 liter/st, pris 455 kr/st (364kr/st + moms)
Kan avhämtas i Dingle efter överenskommelse

Hela pallar med 20 st 200 liters säckar dvs 4 kbm, pris 7’290 kr/st (5’832kr/st + moms). För hela pallar tillkommer fraktkostnad !
Fraktkostnaden är antingen från leverantören till mitt lager eller direkt till Er om Ni kan lossa långtradare med truck.

Rabatter: Vid volymer från 8 pallar och uppåt ges rabatt så kontakta oss för pris

Perlite är naturens egen produkt – en vulkanisk bergart som expanderas till bland annat isoleringsändamål. I Perliten finns oräkneliga luftbubblor som innesluts i det mjuka glasartade partikelskalet. Det är dessa små luftbubblor som ger Perlite dess låga densitet och goda isoleringsförmåga.

Vad är Perlite?
Perlite är ett isoleringsmaterial som
•  Inte påverkas eller transporterar fukt. Kapillärbrytande
•  Fyller ut minsta skrymsle och är stabilt över tid. Inga sättningar
•  Isolerar bra samtidigt som den är diffusionsöppen och brandsäker
•  Har mycket låg vikt.

Inget nytt
Perlite har använts i närmare 60 år runt om i världen till isolering, i alla slags konstruktioner. Det går utmärkt att gjuta platta ovanpå Perlite, blanda i betong, spruta in i väggar, eller isolera manuellt.
Flera kunder har använt Perlite till mullbänk med gott resultat!
Materialet är omtyckt bland många som ägnar sig åt byggnadsvård och säckarna om 200 liter är smidiga att hantera manuellt.
Oventilerad torpargrund, se bild nederst på sidan

God miljöprofil 
Perlite har låg energianvändning vid tillverkningen och låga koldioxidutsläpp. Perlite kan återanvändas som jordförbättring, om man inte vill använda den som isolering igen.

Perlite är ofarligt – och kliar inte
Perlite är amorf utan kristalliska partiklar. Dammkorn som tränger ner i lungorna kommer inte att samlas där med långvarig skada som följd, utan blir upplöst och avskiljt.

Värmeisoleringsegenskaper
Perlite har isoleringsegenskaper som är fullt i klass med de bästa isoleringsprodukterna på marknaden. Fördelen är att den är vattenavisande och samtidigt kapillärbrytande. Perlite packar sig effektivt runt och kring värmerör och kabelgenomföringar. Isoleringen blir total utan eventuella skarvar. Perliten påverkas inta av fukt och bibehåller därför sitt ursprungliga isolervärde.

Obrännbar och oorganisk
Perlitens vulkaniska ursprung och de rena obrännbara beståndsdelarna möjliggör en hög användningstemperatur. Materialet kan inte ruttna, komprimeras eller nedbrytas. Den kan inte heller vara en grogrund för mikroorganismer och svampar och den avger inte någon form av fukt eller lukt.

Perlite granulat
Är lätt att arbeta med och rinner lätt in i alla hålrum. Det säkrar en effektiv isolering även på de svåraste ställen. Då Perlite är ett granulat gör det också att möss inte kan bygga gångar i isoleringen – gångarna faller ihop.

Tekniska egenskaper
Lambdavärde 0,040 w/mK
Volymvikt ca 80 kg/m3
Ångdiffusionstal μ = 3
Tryckhållfasthet (efter 17% komprimering) 0,09 N/mm²
Partikelstorlek 05-60 (inga nano-partiklar förekommer)
Hydrofoberad med silikat
Kapillärbrytande efter 6 cm


Byggimporten Väst AB är återförsäljare för Perlite

FRAKT
För att ge pris på frakt behöver vi veta följande:
1. Mängd i hela pallar (4kbm/st)
2. Vid större mängd och om Ni kan ta emot en fullstor trailer och lossa den med truck el motsv kan frakten gå direkt från fabrik vilket är billigast
3. Vid enstaka pallar kan transporten gå med Schenker som kan dra av pallen hos Er med pallyftare om underlaget tillåter det.

Kontaka oss för mer info